Ryan Carniaux Quartet

Pasted Graphic 5
Jazz News mei 2004

Sinds tien maanden beschikt Kerkrade over een heus jazzpodium in loui's cafe. William Korver heeft met de Stichting Jazz in Kerkrade (SJIK) het initiatief genomen en er blijkt ruim genoeg aandacht voor jazz in deze stad.
Op 2 april trad het Ryan Carniaux Quartet op in Loui's Cafe. De jonge talenten Mike Roelofs (p) en Ryan Carniaux (tr) kennen we al van verschillende optredens in de regio. Ze brachten onlangs de CD 'Dialogin' uit, waarop ze zich als subtiel op elkaar inspelende jonge muzikale wonderen laten kennen. Deze avond speelden ze met de wel heel intrigerend spelende, jonge Zwitserse drummer Samuel Duehsler. Caspar van Meel (bass) verving de in Berlijn wonende Willem van Dijk en wist de muzikale explosie goed te begeleiden.

De gespeelde stukken waren van de hand van Mike en Ryan en ze omschrijven die zelf als jazz, groove en 'some free things'. Het klonk soms prachtig melodieus, soms verbijsterend virtuoos en altijd hoog energetisch. De muzikaal maar heftig drummende Samuel zorgde voor een paar hilarische momenten toen zijn basdrum omkieperde. Gelukkig bracht John Hendriks (L1 Radio 'Groovetime') , op zijn knieen op het podium zittend, redding en stabiliteit.

Het jazz-frisse publiek in Kerkrade trakteerde de musici op enthousiaste feedback en luisterde heel aandachtig. Goed voor de jazz in Limburg, dat er weer een nieuw en aantrekkelijk podium is in de regio.